Početna Galerija Foto Parnjačko savetovanje „Ne govoru mržnje!“ za romsku populaciju u Beogradu

Parnjačko savetovanje „Ne govoru mržnje!“ za romsku populaciju u Beogradu

U Romskom društvu “Sloboda”, u Velikom Mokrom Lugu kod Beograda, 22. marta 2017. održano je Parnjačko savetovanje pod nazivom “Ne govoru mržnje!” u okviru programa „Podrške Evropske unije inkluzivnom društvu u Srbiji“ sa ciljem da pospeši razumevanje i prihvatanje različitosti i da unapredi prevenciju seksualno prenosivih infekcija i HIV-a kod Roma. U prijateljskom okruženju, učesnici/e su debatovali o rodnoj ravnopravnosti i toleranciji kao preduslova za razumevanje i prihvatanje različitosti. Kako se izboriti sa predrasudama i diskriminacijom i koji sve mehanizmi u državi postoje koji se mogu koristiti kako bi uspešno ostvarili svoja prava.

Predstavnici iz udruženja Više od pomoći, Žena plus i AS Centra iz Beograda su informisali i savetovali učesnike/ce na koji način da brinu o svom reproduktivnom zdravlju, kako da se zaštite i kako da preveniraju mogućnost infekcije nekom od mnogobrojnih seksualno prenosivih infekcija i HIV-a. Učesnici/e su dobili informacije koja udruženja u Beogradu i Srbiji imaju mogućnost da pruže usluge parnjačkog, odnosno vršnjačkog savetovanja koje podrazumeva širok spektar podrške u svakodnevnom životu, posebno za osetljive zajednice. Za sve učesnike/ce, Kancelarija za mlade u saradnji sa udruženjima Gradske uprave Grada Beograda je uručila majice i zahvalnice u okviru kampanje “Ne govoru mržnje!”

Parnjačko savetovanje “Ne govoru mržnje!” se u saradnji sa Romskom inicijativom za održivi razvoj – RIZOR i Romskim društvom “Sloboda” realizovao u okviru projekta „Razvoj i unapređenje usluga parnjačkog savetovanja PLHIV u Srbiji“ i „Prema standardizaciji pružanja socijalnih usluga u zajednici za osobe koje žive sa HIV-om i AIDS-om u Srbiji“ koje sprovodi Unija organizacija Srbije koje se bave zaštitom osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om (USOP) sa svojim članicama: (AS Centar, Više od pomoći, Asocijacija Žena plus iz Beograda, Nova + iz Pančeva, Stav + iz Subotice, Crvena linija iz Novog Sada, Sunce iz Niša), finansiranog od strane Delegacije Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja MRZBSP, uz tehničku podršku EPTISE i Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave Grada Beograda.

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Foto