Početna Galerija Foto Svečano uručenje Ugovora USOP-u od strane DEU i MRZBSP u Kraljevu

Svečano uručenje Ugovora USOP-u od strane DEU i MRZBSP u Kraljevu

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport je zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom dodelio je 28 grantova institucijama socijalne zaštite i udruženjima iz 36 opština u Srbiji koji učestvuju u projektu “Evropska podrška inkluzivnom društvu” vredan 4,3 miliona evra.

“Danas smo započeli vrlo bitne projekte sa organizacijama širom Srbije”, istakao je Davenport i poručio da je socijalno uključivanje i solidarnost sa osetljivim grupama jedna od osnovnih vrednosti EU koje je Srbija usvojila. “U širem okviru poštovanje manjinskih i ljudskih prava je deo svih evropskih politika, važan je deo evropskih integracija, kao i pregovora Srbije sa EU. U vezi sa tim podsećam da su odnosi Srbije i EU ušli u novu fazu otvaranja prvih poglavlja u pregovorima”, kazao je Devenport i dodao da Srbiji želi da ubrzanim tempom ide ka članstvu u Evropskoj uniji.

Tom prilikom grant je uručen i Uniji organizacija Srbije koje se bave zaštitom osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om (skr. USOP) koji je kao krovni PLHIV savez Srbije koji je oko sebe okupio partnere – PLHIV organizacije Srbije u sklopu projekta  „Prema standardizaciji pružanja socijalnih usluga u zajednici za ljude koji žive sa HIV-om i AIDS-om u Srbiji“ koji ima za cilj da poboljša kvalitet života ljudi koji žive sa HIV/AIDS-om (skr. PLHIV) u Srbiji kroz integrisanje inovativne, korisnikom vođene usluge u zajednici za PLHIV. Projekat je deo programa „Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu”, koju EU finasira sa 5,4 miliona evra, a koji sprovodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. U ime USOP-a grant je primio Vladimir Antić – izvršni direktor ovog krovnog saveza.

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Foto