Početna Vesti Okrugli sto o borbi protiv HIV/AIDS-a

Okrugli sto o borbi protiv HIV/AIDS-a

BEOGRAD – Okrugli sto „Budućnost Srbije u borbi protiv HIV/AIDS-a“ na kojem na kom će se diskutovati o trenutnom odgovoru na HIV u Srbiji, održaće se od 17. novembra 2016. godine u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, projekat „Prema standardizaciji pružanja socijalnih usluga u zajednici za osobe koje žive sa HIV-om i AIDS-om u Srbiji“ sprovodi Unija organizacija Srbije koje se bave zaštitom osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om (USOP).

Ta aktivnost je deo projekta „Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu“, koju EU finasira sa 5,4 miliona evra, a koji sprovodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Okrugli sto se sastoji iz tri tematske celine koje će posebno biti obrađene a namera je da se razvije diskusija koja će dovesti do zaključaka i preporuka o tome šta je potrebno uraditi u narednom periodu kako bi se uspostavili adekvatni mehanizmi odgovora na HIV u Srbiji.

Okrugli sto će se organizovati u zelenom salonu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu.

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Vesti